Over Kunstmeid

Desiree Bekkers werd op 22 januari 1960 in Breda geboren. Tijdens haar studie aan de kunstacademie in Utrecht specialiseerde ze zich in grafiek, tekenen en schilderen. Ze studeerde af op autonome kunsten; tekenen en schilderen. Hierna waren haar schilderijen in binnen- en buitenland te zien. Zo ging een grote selectie van haar werk met de Cobra collectie mee op een tournee door Afrika.

Desiree studeerde daarnaast Creatieve Therapie in Baarn. Vanuit deze interesse en ervaring heeft zij veel creatieve workshops voor scholen ontwikkeld en uitgevoerd. In haar eigen atelier geeft zij met veel plezier kunstlessen en workshops om de liefde voor kunst en het schilderen door te geven.

Kunstmeid werkt ook in opdracht en ontwerpt daarbij graag workshops op maat voor bedrijven; zowel in eigen atelier als op de werkvloer.

Desiree wordt geïnspireerd door de geschiedenis van de schilderkunst aangevuld met ervaringen en emoties uit haar eigen leven. Een periode waren dat de ervaring van en met haar kinderen. Dit heeft haar handschrift verbreedt en fantasie en verbeeldingskracht meer ruimte en intensiteit gegeven.

Zoals zij voorheen zocht naar samenwerking tussen de muziek- en danskunst, zoekt zij haar inspiratie nu in de kunstgeschiedenis zelf en laat zij zich door oude meesters bewegen en meevoeren. Kunsthistorica Bettina van Santen schreef: “Desiree Bekkers is thuisgekomen in de wereld van de pure schilderkunst.”

Ze laat schilderijen zien die ruimte scheppen voor een persoonlijke beleving. Een nieuwe ruimte voor verbeelding van geluk, liefde, bevrijding en troost.